spacer
spacer

Floorball Flamingo's
Je blad buigen is slecht voor je rug

spacer
header header
 
Home Nieuws Uitslagen "Flamingo's aus Holland" 6e in Leoben

"Flamingo's aus Holland" 6e in Leoben PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Paul   
donderdag 23 juni 2005 22:49
Alweer drie weken geleden speelden de Flamingo's een mixed toernooitje in Leoben in Oostenrijk. In het verleden waren we hier ook wel eens geweest. Door een dag eerder te vertrekken konden we wederom een stevige bergwandeling vantevoren maken en werd het eigenlijk een gezellige mini-vakantie.
Flamingo's Bart, Ilja en Paul, oud-Flamingo Nico en Flamingo-aanhang Margit moest het team worden. Per mail hadden we geregeld dat er in Oostenrijk een extra dame klaar zou staan om ons te versterken. Na een lange rit vanuit Enschede kwamen we rond 7 uur 's ochtends op vrijdag aan en doken direct de supermarkt in voor proviand. We reden door naar de voet van een berggebied (zeg maar een willekeurige plek in Oostenrijk), aten wat ontbijt en vertrokken de voet de bergen in. Het uitzicht was geweldig, het weer heerlijk en de uren vlogen voorbij. Op de weg naar beneden vanaf de top(pen) was er wel nog een boel sneeuw die hier en daar het pad bedekte. Dit leverde de nodige glijpartijen op en na anderhalf uur telkens weer een stuk sneeuw te moeten oversteken was die lol er toch wel vanaf. Zes uur kostte het ons in totaal om de wandeling te maken. Beneden aangekomen spraken we even met een local die onderweg (in rap tempo) was langsgekomen: die had er maar 3 uur over gedaan....rare jongens die Oostenrijkers.

Eind van de middag kwamen we dan echt in Leoben aan en werden we door de organisatie naar ons slaapplaatsen gebracht. Het bleek dat deze zich in een spiksplinternieuw apartementen-complex bevonden dat voor buitenlandse studenten bedoeld was. Het gebouw was pas 1 maand klaar en sommige dingen zaten nog in plastic of hadden nog kaartjes eraan hangen. Ook hadden de bouwlui duidelijk niet stofgezogen na het monteren van alle bureaus e.d. We hadden ieder een eigen kamer en samen met de 2 douches die aanwezig waren, was dit prima wonen voor een toernooitje. Da's weer eens wat anders dan gebroken wakker worden op je matje in de sporthal. De bbq en 'party' van het toernooi waren ook nog eens bij hetzelfde gebouw.

Op zaterdag hoefden we niet heel vroeg te beginnen en konden dus een beetje uitslapen. Eenmaal aangekomen bij de sporthal bleek onze vrouwlijke versterking een lief klein 19-jarig meisje te zijn met het nodige talent. (Eerste reactie in de herenkleedkamer: "volgend jaar weer!"). Met in totaal 16 teams en 2 velden werd het een leuk klein toornooi. De enige rottige wedstrijd was die tegen een team van de lokale brandweer, dat kennelijk wat teveel gedronken had vantevoren of gewoon een stelletje eikels waren. Het werd allemaal erg fysiek en steeds minder netjes en volgens hun speelden ze gewoon ("bij het voetbal heb je ook overtredingen en die zijn er om gemaakt te worden"). In ieder geval wonnen we wel van ze. De playoff om de 5e plaats eindigde in gelijkspel en moest beslist worden met penalty's. Bart laten we die voorlopig niet meer nemen (hij miste zijn beide op dezelfde manier. Maar, eerlijk is eerlijk, in een van de wedstrijden had hij er wel een gescoord).
 
 
spacer

Copyright © 2005-2007, Floorball Flamingo's
spacer